Belépés
Szalonnás burgonyatekercs
... sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávolítjuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összepirítjuk. A petrezselyemmel öszszeforgatjuk....
Roston sült kolbász
... friss házikenyér, mustár, ecetes torma.

Elkészítése:

A csípős kolbászt sűrűn bevagdaljuk, a szalonnából kakastaréjokat vágunk. A megtisztított hagymákat vastagabb cikkekre, a paprikákat hosszúkás szeletekre vágjuk. Mindezeket a paradicsommal együtt faszénparázs felett megsütjük. A kolbászt, a szalonnaszeleteket, paprikákat, paradicsomokat és hagymákat szépen ...
Pincepörkölt vörösborral
... nem fehéredik. A felaprított paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet és a bort aláöntve, puhára pároljuk....
Pincepörkölt vörösborral
... felaprított
paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet
és a bort aláöntve, puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a
meghámozott, cikkekre vagy kockákra vágott burgonyát is beleszórjuk, és
együtt megpuhítjuk. Karikákra vágott erős paprikával, paradicsommal díszítve
tálaljuk.

(made in bulac57) csahogy ne...
Finomság disznóhúsból
... adag tészta, só, bors.

Elkészítése:

A karajt kicsontozva 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, szárított fokhagymával ízesítve elkezdjük sütni.

Közben hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, babérlevéllel, egy szem szegf...
Almával töltött fácán
... összetűzzük.

Serpenyőben, lefedve 5 percig elősütjük, majd tepsibe tesszük, aláöntünk 2 dl bort, és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a hasüregben megsült almákat cikkekre vágva a tál egyik végére tesszük, majd a mellétett, feldarabolt fácánt gombás rizzsel körítjük. Külön almapürét kínálunk mellé: a maradék fehérbort szegfűszeggel és fahéjj...
Tarka csirketál
Hozzávalók:

4 szelet csirkemellfilé (80 dkg), só, őrölt bors, 1 póréhagyma csíkokra vágva, 4 evőkanál olaj, 30 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 paradicsompaprika karcsú cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.

Elkészítése:

A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfutta...
Körtés uborkasaláta
... 1 evőkanál cukor, 1 kígyóuborka, fél fej fejes saláta, só, majonéz.

Elkészítése:

A körtéket hámozzuk meg, a magházat vágjuk ki, majd szeleteljük fel a gyümölcsöt cikkekre, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a papírvékonyságúra gyalult uborkát, a citrom levét, cukrot és ízlés szerint sót. Óvatosan keverjük össze. Egy nagy tányérra tegyünk megmosott fejessaláta-lev...
Töltött pulykacomb
... töltelékkel megtöltjük a húst. Kívülről bedörzsöljük a paprikakrémmel, sózzuk, borsozzuk.
3. A zöldségeket, a hagymát, az almát és a maradék szalonnát vastagabb szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk.
4. A sütőt 160 °C-fokra előmelegítjük. Akkora tepsit vagy vaslábast választunk, amelyben a hús éppen belefér. Az edény aljába tesszük a szalonnát, és rászórjuk a zöldségeket,...
Apró kiflik
... hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap egy konyharuhát jól megszórunk porcukorral, és egyszerre csak egy gombócot kivéve a hűtőből, kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű kör alakúra.
8 részre osztjuk, cikkekre. Nem kell megmozdítani, csak a külső oldalára rárakjuk a kis halom tölteléket. Lehet dió, mák, baracklekvár, de a lekvárból csak keveset tegyünk, mert kifolyhat. Miután felsodor...
Kakukkfüves cseresznye
... levével, a cukorral és a kakukkfűvel együtt tálba öntjük. Összekeverjük, és a levét nagyon lassan felforraljuk, majd még 10 percig kislángon tovább főzzük. A másik narancsot meghámozzuk, cikkekre szedjük, a cikkeket félbevágjuk, és a forró kompóthoz keverjük. Félretesszük, hűlni hagyjuk, majd ha már teljesen kihűlt, 1 órára hűtőbe tesszük. Jéghidegre hűtött poharakban tálaljuk....
Narancsos csirke
... letakarva, előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon, 30-40 percig pároljuk. A fóliát levesszük, néhány szelet narancsot szegfűszeggel a csirke me...
Rizlingben párolt csibe
... petrezselyem.

Ekkészítése:

A kis csirkéket sóval, borssal bedörzsöljük, és baconszalonnába tekerjük. Felforrósított vajon körbepirítjuk a megtisztított sárgarépát, gombát, cikkekre vágott hagymát, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és felöntjük a fele levessel és a borral. Tűzálló tálba terítjük és ráfektetjük a csibéket. Előmelegített sütőben 50-60 perc a...
Svéd gombasaláta
... őrölt babérlevél, kakukkfű, bors, só, olaj.

Elkészítése:

Kevés olajon fonnyasszuk üvegesre az egészen apróra vágott vöröshagymát. Majd tegyük bele a megtisztított és cikkekre vágott gombát és a kukoricát is. Adjunk hozzá néhány kanálnyi sűrített paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg őrölt babérral és kakukkfűvel, valamint kevés reszelt citromhéjjal....
Paprikás csirke krumplival
... majd az olajon megfuttatjuk. A combokat hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, és azonnal - nehogy megégjen - kb. 3 deci vízzel fölengedjük. A cikkekre vágott paradicsomot hozzáadjuk, azután közepes lángon majdnem puhára pároljuk. Közben ha kell, a levét pótoljuk.
2. A burgonyát megtisztítgatjuk, egészben a csirkéhez adjuk, és együt...
Fokhagymaleves rozscipóban
... rozscipó, 4 egész fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, 2 ek. liszt, 7 dl erőleves vagy hús alaplé, 3 dl tej, 5 dkg parmezán, petrezselyemzöldje, só

Két tojást megfőzünk, és ha kihült, cikkekre szeljük. Vágjuk le óvatosan a tetejét majd vájjuk ki a cipókat.
Az apróra vágott fokhagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a lisztet, belekeverjük a felaprított petrezselyme...
Bakonyi jérce
... rátesszük a darabolt, megmosott csirkét. Kevés vizet aláöntünk, megsózzuk, és fedő alatt kis lángon pároljuk.
2. Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tisztított, megmosott és cikkekre vágott gombát, paprikát és paradicsomot. Együtt tovább pároljuk, majd tejfölös habarással kissé besűrítjük.
3. Tejszínnel dúsítva kiforraljuk. Forrón tálaljuk, galuskával körítjük....
Zöldséges pizza
... majd tegyük rá a megsütött zöldségeket. Osszuk...
Karácsonyi leves receptek
... meghintjük édes- és erős paprikával, sóval, és közepes forrással kb. 60 percig főzzük. Utána ezt a levet átszűrjük, és ráöntjük a besózott halakra. Hozzátesszük a halikrát, illetve haltejet, a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot, ill. a lecsót, és 20 perc alatt készre főzzük. A halászlét főzés közben nem szabad keverni, csak rázogatni. Tálaláskor utánízesítjük, karikákra vá...
Karácsonyi ételreceptek
... almát a hasüregbe helyezünk, és a nyílást hústűvel összetűzzük. A fácánt tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük, és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor a hasüregben megsült almákat cikkekre vágva a tál egyik végére tesszük, majd a mellé tett, feldarabolt fácánt gombás rizzsel körítjük. Külön almapürét kínálunk mellé.
Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 1966 kJ/468 ...
1 2 3 ...........68 .....102 ......135 136 
Címkék: paradicsom héját, húsát félbevágjuk, hagymát megtisztítjuk, forró olajon, petrezselyemmel öszszeforgatjuk, csípős kolbászt, szalonnából kakastaréjokat, megtisztított hagymákat, paprikákat hosszúkás, paradicsommal együtt, felaprított paprikát, kevés vizet, bort aláöntve, karajt kicsontozva, füstölt szalonnát, cikkekre vágott, feldarabolt sárgarépát, szem szegf, hasüregben megsült, maradék fehérbort, húst tenyérnyi, olajon megfutta, körtéket hámozzuk, magházat vágjuk, gyümölcsöt cikkekre, papírvékonyságúra gyalult, citrom levét, nagy tányérra, maradék szalonnát, gombát cikkekre, edény aljába, gombócot kivéve, külső oldalára, lekvárból csak, kakukkfűvel együtt, levét nagyon, másik narancsot, cikkeket félbevágjuk, forró kompóthoz, fóliát levesszük, megtisztított sárgarépát, fele levessel, egészen apróra, olajon megfuttatjuk, combokat hozzáadjuk, pirospaprikát rászórjuk, levét pótoljuk, burgonyát megtisztítgatjuk, csirkéhez adjuk, tetejét majd, apróra vágott, felaprított petrezselyme, megsütött zöldségeket,
© 2013 TVN.HU Kft.