|
|
|
... sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávolítjuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összepirítjuk. A petrezselyemmel öszszeforgatjuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
... friss házikenyér, mustár, ecetes torma.
Elkészítése:
A csípős kolbászt sűrűn bevagdaljuk, a szalonnából kakastaréjokat vágunk. A megtisztított hagymákat vastagabb cikkekre, a paprikákat hosszúkás szeletekre vágjuk. Mindezeket a paradicsommal együtt faszénparázs felett megsütjük. A kolbászt, a szalonnaszeleteket, paprikákat, paradicsomokat és hagymákat szépen ... |
|
|
|
|
|
|
|
... nem fehéredik. A felaprított paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet és a bort aláöntve, puhára pároljuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
... felaprított
paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet
és a bort aláöntve, puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a
meghámozott, cikkekre vagy kockákra vágott burgonyát is beleszórjuk, és
együtt megpuhítjuk. Karikákra vágott erős paprikával, paradicsommal díszítve
tálaljuk.
(made in bulac57) csahogy ne... |
|
|
|
|
|
|
|
... adag tészta, só, bors.
Elkészítése:
A karajt kicsontozva 1 cm vastag csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, szárított fokhagymával ízesítve elkezdjük sütni.
Közben hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, babérlevéllel, egy szem szegf... |
|
|
|
|
|
|
|
... összetűzzük.
Serpenyőben, lefedve 5 percig elősütjük, majd tepsibe tesszük, aláöntünk 2 dl bort, és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a hasüregben megsült almákat cikkekre vágva a tál egyik végére tesszük, majd a mellétett, feldarabolt fácánt gombás rizzsel körítjük. Külön almapürét kínálunk mellé: a maradék fehérbort szegfűszeggel és fahéjj... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet csirkemellfilé (80 dkg), só, őrölt bors, 1 póréhagyma csíkokra vágva, 4 evőkanál olaj, 30 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 paradicsompaprika karcsú cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.
Elkészítése:
A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfutta... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1 evőkanál cukor, 1 kígyóuborka, fél fej fejes saláta, só, majonéz.
Elkészítése:
A körtéket hámozzuk meg, a magházat vágjuk ki, majd szeleteljük fel a gyümölcsöt cikkekre, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a papírvékonyságúra gyalult uborkát, a citrom levét, cukrot és ízlés szerint sót. Óvatosan keverjük össze. Egy nagy tányérra tegyünk megmosott fejessaláta-lev... |
|
|
|
|
|
|
|
... töltelékkel megtöltjük a húst. Kívülről bedörzsöljük a paprikakrémmel, sózzuk, borsozzuk.
3. A zöldségeket, a hagymát, az almát és a maradék szalonnát vastagabb szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk.
4. A sütőt 160 °C-fokra előmelegítjük. Akkora tepsit vagy vaslábast választunk, amelyben a hús éppen belefér. Az edény aljába tesszük a szalonnát, és rászórjuk a zöldségeket,... |
|
|
|
|
|
|
|
... hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap egy konyharuhát jól megszórunk porcukorral, és egyszerre csak egy gombócot kivéve a hűtőből, kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű kör alakúra.
8 részre osztjuk, cikkekre. Nem kell megmozdítani, csak a külső oldalára rárakjuk a kis halom tölteléket. Lehet dió, mák, baracklekvár, de a lekvárból csak keveset tegyünk, mert kifolyhat. Miután felsodor... |
|
|
|
|
|
|
|
... levével, a cukorral és a kakukkfűvel együtt tálba öntjük. Összekeverjük, és a levét nagyon lassan felforraljuk, majd még 10 percig kislángon tovább főzzük. A másik narancsot meghámozzuk, cikkekre szedjük, a cikkeket félbevágjuk, és a forró kompóthoz keverjük. Félretesszük, hűlni hagyjuk, majd ha már teljesen kihűlt, 1 órára hűtőbe tesszük. Jéghidegre hűtött poharakban tálaljuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
... letakarva, előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőfokon, 30-40 percig pároljuk. A fóliát levesszük, néhány szelet narancsot szegfűszeggel a csirke me... |
|
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem.
Ekkészítése:
A kis csirkéket sóval, borssal bedörzsöljük, és baconszalonnába tekerjük. Felforrósított vajon körbepirítjuk a megtisztított sárgarépát, gombát, cikkekre vágott hagymát, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és felöntjük a fele levessel és a borral. Tűzálló tálba terítjük és ráfektetjük a csibéket. Előmelegített sütőben 50-60 perc a... |
|
|
|
|
|
|
|
... őrölt babérlevél, kakukkfű, bors, só, olaj.
Elkészítése:
Kevés olajon fonnyasszuk üvegesre az egészen apróra vágott vöröshagymát. Majd tegyük bele a megtisztított és cikkekre vágott gombát és a kukoricát is. Adjunk hozzá néhány kanálnyi sűrített paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg őrölt babérral és kakukkfűvel, valamint kevés reszelt citromhéjjal.... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd az olajon megfuttatjuk. A combokat hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, és azonnal - nehogy megégjen - kb. 3 deci vízzel fölengedjük. A cikkekre vágott paradicsomot hozzáadjuk, azután közepes lángon majdnem puhára pároljuk. Közben ha kell, a levét pótoljuk.
2. A burgonyát megtisztítgatjuk, egészben a csirkéhez adjuk, és együt... |
|
|
|
|
|
|
|
... rozscipó, 4 egész fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, 2 ek. liszt, 7 dl erőleves vagy hús alaplé, 3 dl tej, 5 dkg parmezán, petrezselyemzöldje, só
Két tojást megfőzünk, és ha kihült, cikkekre szeljük. Vágjuk le óvatosan a tetejét majd vájjuk ki a cipókat.
Az apróra vágott fokhagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a lisztet, belekeverjük a felaprított petrezselyme... |
|
|
|
|
|
|
|
... rátesszük a darabolt, megmosott csirkét. Kevés vizet aláöntünk, megsózzuk, és fedő alatt kis lángon pároljuk.
2. Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a tisztított, megmosott és cikkekre vágott gombát, paprikát és paradicsomot. Együtt tovább pároljuk, majd tejfölös habarással kissé besűrítjük.
3. Tejszínnel dúsítva kiforraljuk. Forrón tálaljuk, galuskával körítjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd tegyük rá a megsütött zöldségeket. Osszuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... meghintjük édes- és erős paprikával, sóval, és közepes forrással kb. 60 percig főzzük. Utána ezt a levet átszűrjük, és ráöntjük a besózott halakra. Hozzátesszük a halikrát, illetve haltejet, a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot, ill. a lecsót, és 20 perc alatt készre főzzük. A halászlét főzés közben nem szabad keverni, csak rázogatni. Tálaláskor utánízesítjük, karikákra vá... |
|
|
|
|
|
|
|
... almát a hasüregbe helyezünk, és a nyílást hústűvel összetűzzük. A fácánt tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük, és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor a hasüregben megsült almákat cikkekre vágva a tál egyik végére tesszük, majd a mellé tett, feldarabolt fácánt gombás rizzsel körítjük. Külön almapürét kínálunk mellé.
Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 1966 kJ/468 ... |
|
|
|
|
|